Нашите продукти
Млечните продукти на „Багри“ създаваме на място в мини-мандрата в нашата ферма. Ключът за качествените продукти е ръчната работа и познаване на млякото, тъй като при всяко доене то има различни качества, зависещи от сезона и храната, с която се хранят овцете.
Млечните продукти, които са произведени от 100% мляко на пасищни животни, съдържат изненадващо голямо разнообразие от нутриенти. Освен протеините и калция, млякото е богато на мастноразтворимите витамини A, D, E и К. Част от тези витамини не биха могли да се набавят от млякото на индустриално отгледани животни, тъй като те се синтезират в храносмилателната система на животните, които се хранят със свежа храна.
Какви са предимствата на суровите млечни продукти?
- Здравословни са – съдържат полезни бактерии и храносмилателни ензими, подпомагащи усвояването на мазнини, протеини и витамини
- Непрекъснат процес на отлежаване и подобряване на органолептичните качества
- Сигурност в контрола на качеството – продуктите от сурово мляко подлежат на по-строг контрол от агенциите по безопасност на храните
- Млечни продукти от най-висок клас – качество, което се основава на свободното отглеждане на овце, които се хранят със 100% натурална храна и прекарват време в природата