Гаспачо с овче сирене


Гаспачо с овче сирене

Необходими продукти:

  • 2 големи домата – най-добре да са по-меки
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 краставица
  • 1 глава червен лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 2 филии хляб
  • 1 с. л. оцет
  • 100 мл зехтин
  • Шепа магданоз
  • Или шепа пресен босилек (може и по половин шепа от двете)
  • Сол на вкус

За сервиване:

  • Овче сирене Багри

Начин на приготвяне:

Почистете доматите и ги обелете. За по-лесно може да ги попарите за 10-15 секунди в гореща вода и след това да ги  сложите в купа с лед. След като ги обелите, нарежете на едри кубчета. 

Почистете и нарежете на едро краставиците, лука, чушките и чесъна.

Сложете всички зеленчуци в блендер и залейте със зехтина, оцета и солта. Блендирайте за кратко.

Накиснете хляба във вода за около минута да омекне. Изстискайте го и го сложете в блендера при зеленчуците. Сложете и билките по избор (магданоз, босилек). Пасирайте отново до гладка смес.

Оставете супата да се охлади в хладилник или сервирайте с 2-3 кубчета лед (ако сте нетърпеливи).

Сервирайте в купичка или чаша с натрошено овче сирене Багри.

Добър апетит!