Гаспачо с овче сирене
Необходими продукти:
- 2 големи домата – най-добре да са по-меки
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 краставица
- 1 глава червен лук
- 1-2 скилидки чесън
- 2 филии хляб
- 1 с. л. оцет
- 100 мл зехтин
- Шепа магданоз
- Или шепа пресен босилек (може и по половин шепа от двете)
- Сол на вкус
За сервиване:
- Овче сирене Багри
Начин на приготвяне:
Почистете доматите и ги обелете. За по-лесно може да ги попарите за 10-15 секунди в гореща вода и след това да ги сложите в купа с лед. След като ги обелите, нарежете на едри кубчета.
Почистете и нарежете на едро краставиците, лука, чушките и чесъна.
Сложете всички зеленчуци в блендер и залейте със зехтина, оцета и солта. Блендирайте за кратко.
Накиснете хляба във вода за около минута да омекне. Изстискайте го и го сложете в блендера при зеленчуците. Сложете и билките по избор (магданоз, босилек). Пасирайте отново до гладка смес.
Оставете супата да се охлади в хладилник или сервирайте с 2-3 кубчета лед (ако сте нетърпеливи).
Сервирайте в купичка или чаша с натрошено овче сирене Багри.
Добър апетит!