Гриловани и мариновани зеленчуци с пикантен катък
Грилът през лятото е любима класика. Ароматът и вкусът, които добиват зеленчуците или месото на него са несравними. В това лесно и супер вкусно предложение залагаме на зеленчуци с пикантен катък с пушено чипотле и сирене. Рецептата е подходяща, както за предястие или гарнитура, така и като основно с по-голямо количество зеленчуци в порция.
Изберете любимите си зеленчуци и запретнете ръкавите!
Продукти
(зеленчуците могат да се разнообразяват според сезона и вкуса ви):
- 2 тиквички
- 3 моркова
- 2 патладжана
- 2 глави цвекло
- Зехтин
- 1 лимон
- Шепа босилек или друга любима билка)
- Сол
- 1 буркан пикантен катък със сирене за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчуци със сравнително равна дебелина. Формата няма значение, може да са на колелца или филийки, според зеленчука. Осолете и омазнете леко, нарязаните зеленчуци. Изпечете на грил, скара или грил тиган. Нареждайте в тавичка грилованите зеленчуци.
Направете дресинг от зехтин, лимон, сол и накълцан босилек. Зелейте зеленчуците и оставете да престоят поне два часа в маринатата. Сервирайте с пикантен катък с пушено чипотле и сирене. Наслаждавайте се и споделете с любим човек!