Гриловани и мариновани зеленчуци с пикантен катък


Гриловани и мариновани зеленчуци с пикантен катък

Грилът през лятото е любима класика. Ароматът и вкусът, които добиват зеленчуците или месото на него са несравними. В това лесно и супер вкусно предложение залагаме на зеленчуци с пикантен катък с пушено чипотле и сирене. Рецептата е подходяща, както за предястие или гарнитура, така и като основно с по-голямо количество зеленчуци в порция. 
Изберете любимите си зеленчуци и запретнете ръкавите!

Продукти

(зеленчуците могат да се разнообразяват според сезона и вкуса ви):

  • 2 тиквички
  • 3 моркова
  • 2 патладжана
  • 2 глави цвекло
  • Зехтин
  • 1 лимон
  • Шепа босилек или друга любима билка)
  • Сол
  • 1 буркан пикантен катък със сирене за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете всички зеленчуци със сравнително равна дебелина. Формата няма значение, може да са на колелца или филийки, според зеленчука. Осолете и омазнете леко, нарязаните зеленчуци. Изпечете на грил, скара или грил тиган. Нареждайте в тавичка грилованите зеленчуци.

Направете дресинг от зехтин, лимон, сол и накълцан босилек. Зелейте зеленчуците и оставете да престоят поне два часа в маринатата. Сервирайте с пикантен катък с пушено чипотле и сирене. Наслаждавайте се и споделете с любим човек!