Лятна салата с тиквички, царевица и овче сирене
Лятото е в разгара си и започна да дава своите плодове и зеленчуци. Ние гледаме да се възползваме възможно най-много от тях, защото няма нищо по-хубаво от сезонната храна. Днес споделяме една малко по-различна салата родена от любовта към млечна грилована царевица и първите домашни тиквички от градината!
Продукти (от една голяма купа излизат 3-4 порции):
- 2 бр. тиквички
- 2 бр. царевица
- 150-200 г микс зелени салати
- 150 г сирене
- За дресинга:
- 1 лимон
- Зехтин
- Шепа орехи
- Копър
- Лимонена мащерка или обикновена мащерка
- Сол
Начин на приготвяне:
Почистете царевицата и я сложете да се вари.
Нарежете тиквичките на кръгчета и ги осолете. Изпечете ги на скара или грил тиган. Когато царецата е готова, минете и нея на грила. Нарежете на лентички царевицата, отделяйки я от кучана.
Срежете лимона на половина и гриловайте едната половина. Много приятно се карамелизира и е страхотен завършек на салатата.
Истискайте другата половина лимон, добавете зехтин и сол и разбъркайте. Наситнете билките и орехите и ги добавете в дресинга.
Наредете в голяма купа зеленчуците, натрошете сиренето и залейте с дресинга. За финал изтискайте грилования лимон, разбъркайте и сервирайте.
За дресинга може да ползвате, каквито билки обичате или имате
Ще се радваме да ни изпратите снимка или да ни тагнете в социалните мрежи – @fermabagri, ако приготвите салатата.
Добър апетит!