Овче кисело мляко с домашна гранола


Овче кисело мляко с домашна гранола

Обичаме лесните закуски, особено сутрин, когато бързаме. Най – добрият вариант е да са здравословни и засищащи. Овче кисело мляко с гранола е пример за такова предложение, което ни е любимо през цялата година.

Що е то гранола?

Накратко, запечено и подсладено мюсли. Може да я разнообразявате, както с любимите си сезонни плодове, така и – мед, сладко, а защо не и тахан?

Разбира се, за овче кисело мляко избираме най-доброто – нашето “Багри“.
Споделяме Ви рецептата ни за домашна гранола с кокос и бадеми – невероятно вкусна и лесна, на която никой от семейството няма да може да устои. 🙂

Необходими съставки:

500 г микс от овесени, ръжени и пшенични ядки;

● 100 г едро накълцани сурови бадеми;

● 100 г кокосови стърготини;

● 100 г мед;

● 100 г кокосово масло

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка за приготвянето на рецептата за домашната гранола е да изсипете микса от ядки върху тавичка, покрита с хартия за печене. Разпределете ги равномерно по нея. Печете гранолата в предварително загрята фурна на 160° за около 15 минути, за да може леко да се изсуши.

2. През това време смесете кокосово масло и меда– разтопете ги на слаб огън, като ги бъркате постоянно. Важното тук е да не позволявате сместа да заври.

3. След като течната смес е готова, е време да я изсипете върху запечените ядки. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте хубаво. Още веднъж разстелете равномерно сместа в тавата. Увеличете градусите на 180°и върнете отново за 15-тина минути. Изпечете гранолата до златисто кафяв цвят. Когато е готова, я оставете да изстине.

4. След като изстине, я начупете – може да я съхранявате в плътно затворен съд като буркан или кутия.

И така – нашата вкусна и здравословна домашна гранола е готова. Можете да развихрите въображението си и да я сервирате по безброй начини. Любима ни комбинация е с овче кисело мляко, плодове и мед/сладко, в зависимост от настроението и предпочитанията.
Веднъж след като направим гранолата, закуската ще ни отнема не повече от две минути сутрин- буквално нещата само се слагат в купичка. Подарете си останалото време в компанията на любимите хора и се насладете заедно на нашето предложение.

Желаем Ви добър апетит!

Не забравяйте да ни отбележите, след като приготвите закуските си с таг @fermabagri

Продължавайте да ни следите за още вкусни и полезни рецепти!

Овче кисело мляко и домашна гранола

Вижте още рецепти:

Киш със зелении и овче сирене

4 лесни идеи за разядки с овче кисело мляко Багри

Лятна салата “Багри”

Рецепта за любимата ни Bagri bowl с овче сирене

Чийзкейк със сладко от смокини