Здравословни ползи от комбинацията Истински мед и Багри


Здравословни ползи от комбинацията Истински мед и Багри

Изключително важно е да се грижим за здравето и организма си всеки ден зелено сърце В променливите пролетни дни имунната ни система е по-крехка и се нуждае от внимание. Нашата рецепта за укрепването ѝ е купичка кисело мляко с Истински мед и лъжичка пчелен прашец! 

Споделяме ви и нашите причини, поради които да изберете тази здравословна закуска или междинно хранене:

  • Пчелен прашец – той включва в състава си 250 полезни вещества, включително аминокиселини, витамини, макро и микроелементи, липиди и флавоноиди. 

Множество изследвания доказват полезните свойства на пчелния прашец върху всички системи и органи на човешкото тяло. Освен това има благоприятно въздействие върху психическото здраве и емоционалното състояние.

Пчелният прашец се препоръчва силно и за деца. Приемането на този продукт помага за силен имунитет и защитава детския организъм от редица заболявания. Изключително лесен е за обработване от децата и това позволява да се усвои пълноценно.

Пчелният прашец доказано въздейства за нормализиране на процесите на обмяна на веществата и подобрява паметта и концентрацията. Не на последно място при децата спомага за намаляване на хиперактивността и на безсънието.

  • Мед – неслучайно медът е наричан “течното злато”. Благодарение на множеството си полезни свойства, този натурален продукт е водещ имуностимулатор.

Медът притежава антибактериални и aнтигъбични cвoйcтвa, което предпазва организма от развитие на бактерии в най-раннен етап.

Пчелният мед е “най-добър приятел” за засилване на имунната система. Също така намалява умората и дава енергия! Всичко това се дължи на богатата му хранителна стойност, както и на разнообразието от минерали, витамини, ензими и аминокиселини, които съдържа.

  • Кисело мляко – млякото от пасищно отглеждани животни, освен богато на протеините и калции, притежава и мастноразтворимите витамини A, D, E и К. 

Тъй като киселото мляко е и натурален пробиотичен продукт, това го прави помощник за отлично функционираща имунна система. Пробиотиците са полезни бактерии, които се развиват в чревната система и помагат за храносмилането. Същевременно не позволяват развитието на вредни микроорганизми.

Освен всички полезни действия на тези три продукта, пчелният прашец се разтваря изключително лесно в кисело мляко и се усвоява добре от организма. В комбинация с медът става невероятно вкусно!

За финал оставяме думите на пчеларя, чийто мед избрахме за пакета ни с Истински мед – „Нашата цел през годините винаги е била една – да работим за Вашето здраве, създавайки чисти пчелни продукти, без примеси и добавки.”, Румен Балински… а ние добавяме – защото чистата храната е здраве! 

Източници на информация: https://istinskimed.bg/; https://beehoneyportal.com/;