Постните пълнени чушки на баба Катя


Постните пълнени чушки на баба Катя

Продукти:

  • Зелена елда – 300 г 
  • Лук – 2 големи глави 
  • Пресни чушки – 10-12 бр. (зависи от големината им) 
  • Моркова – 2-3 бр. 
  • Магданоз, копър (спанак, киселец или друго по желание) – 1 връзка (общо 
  • Пресни гъби (по желание)
  • 100 г настърган овчи кашкавал “Багри”
  • Овче кисело мляко “Багри” – за сервиране 

Начин на приготвяне:

Накиснете елдата за няколко часа, след което се сварете за около 10 мин. Следете да остане цяла и да не се развари. Най-добре е да я оставите леко хрупкава, тъй като след това ще се доготви във фурната.

Загрейте фурната на 200 градуса. 

Нарежете лука и морковите на ситно и се задушете в тенджера с малко вода и лъжица гхи (или друга мазнина). Ако добавяте гъби, направете го след като задушите зеленчуците. 

Омекналите зеленчуци смесете със сварената елда, разбъркайте добре и добавете нарязаните зелении. Задушете за още няколко минути и добавете още гхи и овчи кашкавал “Багри”.

Почистете чушките и напълнете със сместа. Наредете ги в тава и добавете малко вода на дъното. Печете на 200 градуса до зачервяване на чушките. 

Сервирайте с овче кисело мляко “Багри” и пресен копър или магданоз по желание.

Добър апетит!