Салата със свежо сирене и гриловани праскови

В летните дни се възползваме максимално от свежите плодове и зеленчуци. Комбинираме ги с плътния вкус на млечните ни продукти и получаваме чиния с питателна и прясна храна.
Представяме ви лесна и интересна рецепта със свежо сирене Багри, която бързо се превърна в любима на цялото семейство! Нежният вкус на сиренето се комбинира чудесно с останалите продукти, а прасковата придава нов облик на познатата салата.
Съставки (за две порции):
- 160 – 200 г микс от зелени салати
- 150 г свежо сирене Багри – Овче сирене от пълномаслено мляко
- 1 голям розов домат
- 1 праскова (по-твърда)
- Шепа пресен босилек
За дресинга:
- 2-3 с.л. зехтин
- 1-2 с.л. балсамов оцет
- Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете прасковата на по-дебели резенчета. Гриловайте на леко намазнен тиган или скара. Оставете настрана да изстинат.
Измийте и накъсайте зелената салата в голяма купа. Измийте и нарежете домата на кубчета, добавете го в купата. Нарежете свежото сирене също на кубчета и го разпределете върху салатата. Наредете изстиналата праскова най-отгоре.
Нарежете листата на босилека и завършете с тях. Ако босилекът е по-дребен, оставете листата цели и поръсете.
Разбъркайте дресинга от зехтин, балсамов оцет и сол. Залейте салатата и разбъркайте добре.
Наслаждавайте се на чистата храна и на летните дни!


