Ферма Багри – Нашият път дотук


Ферма Багри – Нашият път дотук

Историята на ферма Багри започна през 2015 година, когато отворихме ресторант „БАГРИ“ – със сезонно меню, в което използвахме само локални продукти от ферми и малки производители. С него сложихме началото на бизнеса си в София, а по-късно доразвихме тази идея. Как точно ли? Със своята семейна ферма. На същото място направихме мини мандра, чиято цел беше да изработва ръчно направени занаятчийски продукти. Овцете ни са френската порода Лакон, чието мляко е с деликатен аромат и висока масленост.

Намираме се на територията на Натура 2000, разположени в близост до природен парк „Персина“. Нашата ферма е малка и устойчива. В работата си залагаме на устойчиви практики и висок професионализъм, съчетани с любов към всичко, което вършим. Отглеждаме овцете пасищно, и обогатяваме дневното им меню с покълнал ечемик, който отглеждаме сами, царевица, овес и сушени билки, събирани през различно време на годината.

Какво предлагаме?

Продуктите, които предлагаме са направени изцяло от овче мляко.

За приготвянето им използваме изцяло собствено пълномаслено мляко. Първият продукт на нашия усилен труд бе зряло сирене Багри. Правим го по занаятчийска рецепта на над 70 години!
Предлагаме ви и кашкавал, който месим на ръка. За да запазим полезните свойства на млякото максимално, го правим от сурово мляко, което затопляме само до 34 градуса.
Във времето разбрахме, че кисело мляко Багри определено е любим продукт на малки и големи! Гъсто и с нежна кремообразна структура е идеално за закуска, като добавка към някое ястие или както го обичате.

След година усилен труд и различни тестове, успяхме да разработим и три нови продукта – катък, катък със сирене и крема сирене. Катъкът правим по занаятчийска рецепта само от овче мляко, както традицията повелява. За крема сиренето разработихме авторска рецепта с цели четири пробиотика, което го прави освен вкусен, и изключително полезен!

Поглед в бъдещето

Вървим напред по “прашния фермерски път” към производството на висококачествени млечни продукти, за да ви доставим най-ценното. Работим по раширяване на броя на овцете до 800, паралелно с това разширяваме и преустройваме сегашното пространство във фермата и мандрата. Имаме план и да регистрираме стария овчарник като място за производство на био сертифицирани продукти, което не е лесен път, но смятаме, че си заслужава!

В бъдеще желаем да ви предложим и продукти, направени от козе и краве мляко, за което се надяваме скоро да можем да разкажем повече.

Защо да изберете нас?

Ферма „БАГРИ“ осигурява изцяло затворен цикъл на производство. Благодарение на този метод на работа ние напълно контролираме всяка стъпка от всеки процес. Така поддържаме и високо качество – осигуряваме на животните максимално близък до природата живот чрез пасищно отглеждане, контролираме събирането на млякото и произвеждането на продуктите и така нататък. Избирайки ферма Багри, избирате най-краткия и сигурен начин да получите натурални и чисти продукти до дома си!

Контакти с Ферма Багри

Най-бързо и лесно може да поръчате овче кисело мляко, фермерски катък, а и всички други млечни продукти, които произвеждаме, чрез онлайн магазина ни. Там имате избор измежду цялата ни продуктова гама от висококачествени млечни багринки.